Zitten met een interactieve touch.

Over-bma-axia-smart-chair

 

Wat is Axia Smart Active?

De Axia Smart Active is een ergonomische Axia 2.0 bureaustoel waar je ontspannen en goed ondersteund op zit. Maar het is nog veel meer. Het is een compleet innovatief zitsysteem waarin al onze kennis op het gebied van ergonomie, technologie en duurzaamheid samenkomt. In de stoel is namelijk ook de Smart Active technologie ingebouwd. Die geeft een trilsignaal als het tijd is om even uit je stoel te komen.

Gezond werken op kantoor doe je uiteraard op een goede stoel, maar je hebt ook regelmatig een beweegmomentje nodig. Denk hierbij aan koffie halen met collega’s, een blokje om in de lunchpauze, wandelend overleggen of staand telefoneren. Daarom geeft de Axia Smart Active bureaustoel je directe feedback als je te lang op je stoel zit. Door jezelf een actieve werkstijl aan te leren haal je het beste uit jezelf. En je gaat aan het einde van de werkdag weer fit naar huis!

De Axia Smart Active App

Elke gebruiker is uniek. En daar past een unieke Axia Smart Active bureaustoel bij. ASA-02-268x300Daarom geeft de bijbehorende ‘Axia Smart Active App’ advies op maat over het verbeteren van je werkstijl. Je hoeft alleen de gratis app op je smartphone te installeren en deze te koppelen met het unieke signaal van jouw stoel.

Door je eigen zitprofiel in te stellen, ontvang je persoonlijke feedback van de Axia Smart Active App. Overzichtelijke zitstatistieken stimuleren je om het beste uit je werkdag te halen. De app geeft je ook leuke en praktische adviezen voor een actievere werkstijl. Net zolang tot je een 5-star seater bent. Je hebt dan geen feedback van de Axia Smart Active stoel en app meer nodig voor gezond zitgedrag.

Your work-style coach!

Een Axia 2.0 bureaustoel met Smart Active technologie is ideaal voor een hedendaagse werkomgeving. Hij past perfect in een kantooromgeving die is ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken, maar ook in een kantooromgeving met vaste werkplekken. Bekijk de video.

Smart Technologie

Alle ergonomische bureaustoelen uit de 2.0 serie kunnen worden uitgerust met de innovatieve, gepatenteerde Smart Technologie. De Axia Smart Active is hier een voorbeeld van. Dit systeem is gericht op het ontwikkelen van een actieve werkstijl via directe feedback op je
zitgedrag.

De achtergrond

In het verleden werd slecht zitten vooral geassocieerd met rug-, nek- en schouderklachten. Maar internationaal wetenschappelijk onderzoek toont aan dat te lang en te veel zitten ook andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, ongeacht of je daarnaast voldoende sport of beweegt. Dus ook sportievelingen die enkele uren per week actief zijn, maar op het werk en thuis verder vooral zitten, lopen risico’s. Je moet dan denken aan hart- en vaatziekten, suikerziekte en zelfs een iets minder lang leven. Het is tijd om minder lang aaneengesloten te zitten!