Het inrichten van een ziekenhuis, verpleeghuis of zorgcentrum vraagt om een specialistisch interieuradvies. Een kantoor en een wachtruimte verschillen immers veel van elkaar.
De functionaliteit moet worden toegepast op de situatie van de werknemer en de cliënten/patiënten. Maar wel met behoud van de gewenste uitstraling.
De uitstraling van een zorginstelling is het uitgangspunt. Het functioneel inrichten is echter nog belangrijker.
Rison zorgt  voor een mix van deze beide doelstellingen.
Naast de verschillende afdelingen binnen een zorginstelling is het van belang dat iedereen zich thuis voelt, van werknemer tot cliënt/patiënt.
In overleg met een zorginstelling wordt een passend interieuradvies ontwikkeld waarbij alle facetten van een afdeling aan bod komen.
Afdelingsgericht en bovenal mensgericht. Rekening houden met de fysieke gesteldheid of beperking van cliënten/patiënten zoals rolstoelgebruik bij een bureau of het eenvoudig kunnen opstaan uit een stoel voor iemand die slecht ter been is.
Daarnaast moet de werkplek voor het personeel qua functionaliteit en uitstraling in elkaar overlopen.
Bij een zorginstelling is er veelal een duidelijke doelgroep. Dat maakt misschien de keuze van inrichting beperkter. De uitdaging des te groter. Rison zorgt voor een optimale mix.