Microsoft 365 geeft je eenvoudig toegang tot e-mail, agenda en documenten, vanaf iedere locatie en elk apparaat, met de vertrouwde Office applicaties. Je documenten worden automatisch online opgeslagen zodat je onderweg gemakkelijk bestanden kunt openen, bewerken of delen met anderen.

Exchange is de werkgroepserver van Microsoft. De belangrijkste functies zijn het verwerken van e-mail, agendaitems, contactpersonen en taken. Exchange is te koppelen aan Microsoft Outlook (voor Windows en Apple), mobiele telefoons en tablets zoals Android, iPhone en Blackberry. Met Exchange kunt u e-mail, taken en agenda’s met collega’s delen. Zo kan uw secretaresse bijvoorbeeld in uw agenda kijken of uw mail controleren op het moment dat u niet aanwezig bent.

Sharepoint is van origine een intranet applicatie. Een intranet applicatie is een website voor intern gebruik (deze staat dus niet perse op het internet). Met Sharepoint is het mogelijk om informatie te delen. Dit kunnen Office documenten zijn (bijvoorbeeld Word bestanden, of Excel Spreadsheets), maar ook lijstjes met bijvoorbeeld actiepunten of een adresboek. Het pakket is enorm veelzijdig. Met Sharepoint kunt u bijvoorbeeld een projectsite inrichten waar klant en onderaannemers op kunnen inloggen. Op die manier kunt u met alle partijen samenwerken.

Microsoft Teams is een online platform om effectief en efficiënt samen te werken. Het is mogelijk om met één of meerdere collega’s te overleggen, vergaderen of sparren via de chat of door te (video)bellen. Dit kan op alle mobiele apparaten met een internetverbinding. Bovendien kunnen bestanden direct gedeeld en bewerkt worden, heeft u uw agenda altijd bij de hand en staan uw teamgesprekken, vergaderingen en apps samen in één gedeelde werkruimte. Teams is een ideale tool voor het behouden van de bedrijfscontinuïteit, zelfs wanneer medewerkers thuis aan het werk zijn.